4 Nisan 2013 Perşembe

Britney Spears



Britney Spears 2 Aralık 1982’de Los Angeles’ta doğdu.9 yaşına kadar jimnastik yapan ve ülke çapında yarışmalara katılan Britney, 8 yaşındayken Disney Kanalının “The New Mickey Mouse Club” için seçmelere katıldı ancak yaşı nedeniyle geri çevrildi. 3 yıl sonra seçmelere tekrar katıldığındaysa kabul edildi ve bu kez başarılı oldu. İlginç ve şüphe uyandırıcı bir tesadüf sonucunda, Justin Timberlake ve Christina Aguilera’nın da katıldığı bu kulüpte, onlarla birlikte çeşitli gösterilere katıldı. Birkaç yıl sonra bir demo kaydeden Britney Spears, Jive Records’ın ilgisini çekti ve böylece pop hayatına başladı
1998 yılının sonlarında, “… Baby One More Time” adlı single’ı radyolarda ve müzik televizyonlarında çalmaya başlamıştı. Çoğu ülkede bir numara olan şarkının ardından 1999 yılında Spears, dünyanın en çok tanınan ve konuşulan ismi haline gelmişti. Albüm 10 milyondan fazla satmıştı ve o yıl bu sayede bir çok ödül topladı. 2000 yılının başlarında ikinci albümü “Oops! I Did It Again” yayınlandı. Albüm listelere bir numaradan girdi ve ilk haftasından 1 milyondan yüksek bir satış rakamına ulaştı. Britney, şlk dünya turnesine de 2000 yılının yaz aylarında başladı. “Oops!…I Did It Again”, yayınlandıktan bir sene sonra 9 milyon üzeri satışa ulaştı. Kısa zaman sonra, N Sync grubunun solisti Justin Timberlake ile girdiği ilişki ile gündemdeydi.
2001 yılında üçüncü albümü “Britney” yayınlandı. Albüm yine bir numaraya yerleşti ancak bu kez çıkan single’lar bir önceki albümdeki kadar başarılı olamadı. “I’m A Slave 4 You”, albümün 1 numaraya yerleşen ilk single’ı oldu. 2002 yılında Crossroads adlı bir filmle ilk sinema denemesini gerçekleştiren Spears, aynı yıl Justin Timberlake’le olan ilişkisine de son verdi. Crossroads’un başarısızlığının ardından Britney 2003 yılında MTV Video Müzik Ödülleri törenindeki olaylı performansıyla popülaritesini korumayı başardı. Canlı yayında Madonna’yla öpüşerek eğlence dünyasının en iddialı anlarından birine imza atan Britney, kısa süre sonra da “In The Zone” albümünü yayınladı. Albüm, 2003 yılının en çok satan albümü oldu ve Toxic parçasıyla Grammy kazandı.

Çıkış yaptığı günden bu yana özel hayatı ve evlilik öncesi seks konusundaki tutucu imajıyla dikkat çeken Britney, artık bu imajdan sıyrılmaktaydı. O yıl, çocukluk arkadaşı Jason Alexander ile iki gün süren bir evlilik yaşadı ve elinde kahve ve sigarayla bol bol kameralara yakalandı.
2004 yılında en büyük dünya turnelerinden biri olan Onyx Hotel turnesine çıktı. 600.000 izleyicinin katıldığı ve 34 milyon dolar gibi dev bir gelir elde eden bu turnenin ardından Britney dansçı Kevin Federline’la nişanlandığını açıkladı. Eylül ayında evlenen çift, yıl sonunda çocuk sahibi olmak istediklerini açıkladı ve Britney müzik kariyerine bir süre ara verdi. Bu karardan sonra çift bir reality show’da yer aldı ve izleyicilerin tepkisini çekti. Spears, 2005’in Ocak ayında “Greatest Hits: My Prerogative”i yayınladı. Ancak, albüm çok ses getirmedi. Yılın ilerleyen aylarında Britney bir erkek çocuk annesi oldu ve çocuğuna Sean Preston adını verdi.
3 yıllık dans ve müzik eğitiminin ardından 15 yaşındayken bir pop grubuna girdi ve ertesi sene ilk albümünü çıkardı. Henüz 18 yaşındayken Britney Spears, “Baby One More Time” parçasıyla olay yarattı ve müzik istelerini altüst etti.

Britney Spears, 2 Aralık 1981′de Amerika’nın Kentwood eyaletinde dünyaya geldi. Müziğe olan düşkünlüğü sebebiyle genç yaştan bir çocuk dans grubuna girdi ve ardından Disney’in çocuk programlarından birinde görev aldı. Britney, 8 yaşında görev aldığı bu programın ayrıca en küçük üyesiydi. Bu programda dikkat çeken ve bir anlamda yapımcıların ilgi odağı olan genç şarkıcı, Broadway Dans Merkezi’nde eğitim görmeye ve televizyon reklamlarında oynamaya başladı. 3 yıllık dans ve müzik eğitiminin ardından 15 yaşındayken bir pop grubuna girdi ve ertesi sene ilk albümünü çıkardı. Whitney Houston ve Backstreet Boys gibi isimlerin yapımcılarıyla çalıştı. Henüz 18 yaşındayken Britney Spears, “Baby One More Time” parçasıyla olay yarattı ve müzik listelerini altüst etti. Max Martin ve Eric Foster’in yapımcı olarak görev aldığı “Baby One More Time” dünyada 6 milyon adet satmayı başardı. Albümün çıkış parçasıyla da 1999 MTV Müzik Ödüllerinde ortalığı kasıp kavurdu.

2000′e gelindiğinde ikinci albümü “Oops!.. I Did It Again” yayınlandı. 1,32 milyonluk satış rakamıyla 1991′de tutulmaya başlanan kayıtlar arasında bir kadın şarkıcının yakaladığı en büyük ilk hafta başarısını elde etti. Bu sıralamada ikinciliği ise 750 bin satış ile “Britney” albümü aldı… Yine sarsıcı bir başarı ve satış rakamı yakalayan Britney Spears’ın adı her yerde duyulur olmuştu. Aerosmith ile birlikte seslendirdiği “Walk This Way” de gösteri alanında bir yıldızın doğduğunu gözler önüne seriyordu. Kurduğu kayıt şirketi, sinemada aldığı roller, olaylı turneleri ve yeni albüm hazırlıklarının yanısırarenkli özel hayatı ve sözde sırlarının da yardımıyla gündemde daima gazetelerin arka sayfalarından meraklılarına göz kırpan bir Britney Spears vardı. Takvimler 2001′i gösterdiğinde olgunlaştığının hissedildiği “Britney” albümü yayınlandı. Müzik alanının dışında beyazperdeye de el atarak “Crossroads” filminde rol aldı.

Britney Spears, bu çok göz önünde bulunan ve tartışmalar yaratan şarkıcı 2003 yılında bir albüm daha kaydetti: “In The Zone”… Çıkış 45′liği Madonna ile birlikte söylediği “Me Against The Music” oldu. Bir gün süren evliliği, nişanlanmaları ve hakkındaki türlü dedikodularla Britney Spears ve ekibi dünyanın pek çok yerinde gündemi kendine özgü bir şekilde meşgul etmeye devam edecek gibi gözüküyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder